• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • ОБВРСКА ЗА ПРАВА НА КОВИД-19. Прочитајте повеќе за нашата подобрена флексибилност
  • тука

Пакет рафтинг, најновиот спорт во вода во Албанија

За прв пат во Западен Балкан, започна развојот на нова активност за вода во авантура. Тоа се нарекува Пакет рафтинг и не е само а нов воден спорт во Албанија, но исто така поедноставно и попрактично од традиционалното рафтинг.

Според Блерина Аго од „Активна Албанија”Овој вид на спорт ви дава можност да добиете гумен чамец прилагоден на човечката форма, без потреба од автомобил, бидејќи тежи само 3 кг и како таков може да се практикува дури и во области каде што не се дозволени возила.

Пакет рафтинг може да се ужива во лагуните, езерата и реките комбинирајќи го со пешачење, возење велосипед итн.

Блерина Аго, автор на оваа нова туристичка понуда, објасни дека тимот „Активна Албанија“ ги редизајнира туристичките производи за да одговори на периодот COVID-19 и post-COVID-19.

„По деталното проучување на однесувањето на потрошувачите, туристичките трендови на европскиот пазар и последиците од пандемијата, Pack Rafting беше спроведен во согласност со меѓународните стандарди затоа што:

Ние сакаме да им овозможиме на туристите да одржуваат социјална дистанца и да ги следат сите протоколи за хигиена и безбедност.
имаме за цел да ги минимизираме трагите на нашите туристички активности преку нудење еколошки авантури и намалување на емисиите на јаглерод диоксид во животната средина.
ние сакаме да споделуваме со другите, па затоа се осигуруваме во сите патеки за рафтинг низ цела Албанија да ангажираме локални водичи и домаќини на областа каде што ги развиваме нашите туристички понуди, овозможувајќи им на туристите да останат подолго во близина на локалните заедници, да трошат повеќе и заминете со најдобриот албански вкус “, вели Аго.

Фотографиите подолу се од авантурата на рафтинг со пакет на Охридското езеро во Поградец и одење од село Тушемишти до село Пешкапи.

Фотографиите подолу се од авантурата на пакет рафтинг на езерото Улза.

Објави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ние користиме колачиња за да ви овозможиме најдобро искуство.