• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • ОБВРСКА ЗА ПРАВА НА КОВИД-19. Прочитајте повеќе за нашата подобрена флексибилност
  • тука
Назад

Министерот Бледи Цучи ужива во рафтинг во реката Вјоса

„Ако не сте пробале рафтинг, веројатно не знаете ништо за авантуристички спортови. И каде е подобро отколку на реката Вјоса и со Блерина Аго, пионерката на авантуристички туризам во Албанија и регионот, која неодамна презеде нов потфат за поврзување на автентичната природа и култура со физичка активност со младите од земјите од регионот кои добиваат Трениран од „Active Albania“ да станам водичи за рафтинг на реките, имав неверојатно искуство во кристалните води на Вјоса среде прекрасна природа. Замети и целиот регион на Ѓирокастро веќе се важен туристички пол во Албанија и неизбежна дестинација на југот на земјата, каде што можете да комбинирате неколку активности заедно и да поминете повеќе од еден викенд. Со авантуристички спортови како што се рафтинг, јавање или планинарење и инвестиции во агротуризмот, руралните области имаат солидна перспектива за одржлив развој.Вјоса е извонредна предност за Албанија, извор на приход за Пермет и локалните претпријатија. Честитки за Блерина и секој друг кој инвестира во потфати кои ги зајакнуваат руралните области, ги зачувуваат природните и културните ресурси и го диверзифицираат пазарот на туристички производи“.

Ние користиме колачиња за да ви овозможиме најдобро искуство. Политика за колачиња