• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • ОБВРСКА ЗА ПРАВА НА КОВИД-19. Прочитајте повеќе за нашата подобрена флексибилност
  • тука
Назад

Најдобро време за посета на Албанија

Најдобро време за посета на Албанија

Ако планирате патување до 2021 година во солидната и недопрена Албанија, откривањето на најдоброто време за посета е задолжително!

Во Европа која е скротена и истражена, со правила и ред околу секој агол, Албанија е последниот бранител на суровиот.

Место каде планините немаат патишта, реките течат диви, а плажите се расипани од бетонските шеталишта на Запад.

Каде што авантурата не се води од кадифени јажиња или водичи од Lonely Planet, туку од секој стапало и огнот во вашата душа.

Место каде што вашата рутина ќе се стопи под пладневното сонце, и каде што повторно ќе ја поттикнете желбата за неоткриените и ќе ја доживеете трошката на природата надвор од границите на мапата.

Февруари до јуни и септември до ноември се елеците за посета на Албанија.

'Llе го избегнете летниот удар и горчливата зимска студена планина.

Овие месеци се идеални за рафтинг, кајак, пешачење, возење велосипед, нуркање или само разгледување на местата заштитени од УНЕСКО, уживајќи во автентичната албанска култура.

Ние користиме колачиња за да ви овозможиме најдобро искуство. Политика за колачиња