• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • ОБВРСКА ЗА ПРАВА НА КОВИД-19. Прочитајте повеќе за нашата подобрена флексибилност
  • тука

2020 година Меѓународен ден на планината: Биодиверзитет

Колку се диви, неизмерни и моќни нашите планини

#InternationalMountainDay

Клучни факти што треба да ги знаете:

Mountains cover about 27% of the earth’s surface

30 % од сите клучни области на биодиверзитетот се наоѓаат во планините

Many of the world’s important crops and livestock species originate in mountains

Планинскиот биодиверзитет обезбедува храна, лековити растенија, како и одржување на вода, почва, квалитет на воздухот за нас

Овој ден ни дава можност да ја шириме свеста за заштита на планинскиот биодиверзитет бидејќи овие деликатни екосистеми се под огромен притисок од климатските промени, преголемата експлоатација и загадувањето.

Са егер, пафунд и моќно се малетни тони

#DitaNdërkombëtareeMalit

Факт на вашето:

Малетот опфаќа околу 27% на површините на токовите

30% и сите зони се главните биодиверзитети во мажите

Многу пред да кораве и видови на багатив да се направи во светот има оригинално во машко

Biodiversiteti malor siguron ushqim, bimé medicinale si and mirëmban ujin, tokën, cility e ajrit for ne.

Овој ден дава можност за користење на меѓународно осигурување преку врската со заштитата и биодиверзитетот малр, бидејќи овие екосистеми деликатес се под пресион за користење на промени од клими, надминување и оддржување.

Објави коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Ние користиме колачиња за да ви овозможиме најдобро искуство.