• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • ОБВРСКА ЗА ПРАВА НА КОВИД-19. Прочитајте повеќе за нашата подобрена флексибилност
  • тука

Политика за приватност

„ActiveAlbania Tour Operator“ ве информира дека со цел да ви овозможи подобра услуга и брз одговор на вашите барања, on-line платформата на нашите веб-страници бара клиентите или корисниците да обезбедат некои лични информации во форма на онлајн апликација до продолжете со онлајн резервација.

„Туристички оператор ActiveAlbania“ ја има официјалната веб-страница www.activealbania.com. Преку оваа страница, компанијата им помага на заинтересираните клиенти за туристички пакети или било каков вид на услуга за патување.

Your data is collected, processed and stored by Active Албанија in full compliance with the provisions of law no. 9887, dated 10.03.2008 “On the Protection of Personal Data”. These actions will be conducted on the principle of respecting and guaranteeing the fundamental human rights and freedoms and in particular the right to privacy.

Давањето лични податоци не е задолжително, но тоа е неопходен услов за да продолжите со вашата резервација преку Интернет.

Врз основа на законот бр. 9887, од 10.03.2008 година „За заштита на личните податоци во Република Албанија“, „Активен тур-оператор Албанија“ наведува како што следува:

1. Дефиниција на поимите

Во овој договор, следниве термини ќе го имаат ова значење:

1.1. Тур-оператор: Регистриран како правно лице кое врши активност за обезбедување и овозможување туристички пакети за клиенти, за возврат за плаќање (кратенка TO).

1.2. Колаче: Информации испратени од веб-страница и зачувани во корисничкиот прелистувач додека корисникот ја гледа веб-страницата. Секој пат кога корисникот отвора веб-страница, прелистувачот испраќа колаче до корисничкиот сервер за да го предупреди за неговата претходна активност.

2. Користење на колачиња

2.1. Веб-страниците што припаѓаат на тур-операторот користат колачиња за да ги разликуваат посетителите на страницата едни од други. Некои колачиња се неопходни за добро функционирање на веб-страниците на тур-операторот, за да им се овозможи на корисниците на страниците да прават резервации преку Интернет и да им овозможат на вработените во агенциите да примаат и обработуваат барања на клиенти. За посетителите на системот, системот собира стандардни информации за статистички цели (На пример: За да видите кој е бројот на посетители, секогаш без да ги направи препознатливи).

2.2. Некои други типови колачиња му помагаат на вработените во ТО да обезбедат добро искуство за клиентите кога ја посетуваат веб-страницата. Колачињата исто така даваат информации за понудите на ТО.

2.3. Колачињата се користат и за рекламирање на веб-страницата на агенцијата.

3. Декларација за привилегија

3.1. „Active Albania Tour Operator“ ја почитува важноста на приватноста на своите клиенти. Оваа изјава ја дефинира основата врз која се собираат и обработуваат податоците на секој клиент. „Active Albania TO“ потврдува секој клиент дека податоците што пристигнуваат во задната канцеларија или дека клиентот лично ги потпишува во канцеларијата се обезбедени преку безбеден систем и овие податоци се користат само за да се гарантира резервацијата на клиентот. Овие податоци ги администрираат одредени лица и имаат ограничен пристап до нив. Секој агент за продажба на компанијата што собира податоци за клиенти има договорна обврска со компанијата да ги почитува личните податоци што ги собира за време на својата работа и почитува некои добро дефинирани правила за заштита на личните податоци.

3.2. Следните информации за клиентите се собрани од веб-страницата:

а) Информации обезбедени од клиентот со цел да се изврши резервација на туристички пакет;

б) Детали за банкарски трансфери што клиентот ги извршува за да заврши резервација;

ç) Ако клиентот контактира со персоналот на ТО, персоналот може да ја зачува електронската адреса.

„Активен Албански тур-оператор“ користи современа технологија за заштита на безбедноста и доверливоста на податоците за клиентите и за спречување на неовластен пристап до електронскиот систем од неовластено лице. Нашите безбедносни процедури постојано се надоградуваат со нови технологии. Просторот каде што се зачувани серверите и другите уреди, се следат со камера и пристап до нив може да имаат само администраторот и директорот на информатичката технологија.

4. Зачувување и пренос на податоци

4.1. Податоците собрани од ТО за чување книги и доброволно оставени од субјектот на податоците можат да бидат пренесени или складирани во земја надвор од Европската економска област.

4.2. Сите податоци собрани од TO ќе бидат зачувани на безбедните сервери на „ActiveAlbania Tour Operator“.

4.3. Податоците собрани од ТО може да се користат за информирање на клиентите за различните понуди на агенцијата.

5. Откажување на обработка на податоци

Клиентот има право да побара од ТО да биде запознаен со информациите што може да ги собрал за него, а потоа да не обработува лични податоци за маркетинг цели или разни причини преку е-пошта или барање упатено до компанијата на контактната адреса.

6. Успех во заштитата на личните податоци

Продолжувајќи да ја користите веб-страницата „ActiveAlbania Tour Operator“, клиентот дава согласност за собирање и обработка на податоците од агенцијата. Личните податоци ќе се чуваат онолку колку што е потребно во согласност со главната цел на нивното собирање. Периодите за задржување на податоците ќе бидат целосно во согласност со важечката законска рамка. Податоците за клиентите се чуваат колку што е потребно за да се гарантира испорака на услуги. Доколку имате прашања, забелешки, барања или поплаки во врска со употребата на овие податоци од страна на „Туристички оператор АктивАлбанија“, тогаш ве молиме контактирајте не писмено на следната адреса:

Лице одговорно за приватно влегување: „Тур-оператор ActiveAlbania“, Pallati i Kultures, Кат II, Шеши Скендербе, Тирана, Албанија или на нашата е-пошта: info@activealbania.com.

Ние користиме колачиња за да ви овозможиме најдобро искуство. Политика за колачиња