...
  • info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu

Pse ne?

Çfarë i bën Aventurat tona në Shqipëri kaq të veçanta?

Ka shumë më tepër në aventurat tona në Shqipëri sesa thjesht të vizitoni vendet e njohura. Më poshtë do të gjeni disa arsye pse duhet te bashkuar me Active Albania!

Ushqim i prodhuar nga banoret lokale gjatë drekës dhe darkës

Qendrim ne Hotele/ Guesthouse lokale. Këto janë hotele të drejtuara nga familja, ku mikpritësit me të vërtetë kujdesen - ne i zgjedhim me shume kujdes keto vende!

Ne kujdesemi t'ju tregojmë vende jashtë rrugës normale, si Lengarica, ku mund të kënaqeni me aktivitete të ndryshme si banjot termale dhe provvimi i Glikose (reçel shqiptar).

Ekipi ynë me udhërefyes lokal ka njohuri të ndërlikuara të të gjithë florës, faunës, historisë dhe gjeografisë. Së bashku me udhëheqësen tonë Blerina, ata janë një dyshe e pamposhtur. Mund të humbet shumë në përkthim, por udhërefyesit tanë të trajnuar mirë (në 'mënyrën Aktive') sigurohen që dinamika të jetë gjithmonë e ekuilibruar.

Ditë relaksuese, plot energji. Të tilla si në Berat, i cili është një vend kaq i bukur dhe një vend i shkëlqyeshëm për t'u çlodhur, enden rrugëve dhe eksplorojnë kantinat e verës së luginës.

Ecni, dilni - kurrë nuk do të duhet të merrni valixhet tuaja. Kur të hyni brenda, ne thjesht do t'ju japim çelësin e dhomës tuaj dhe gjërat tuaja do të jenë në dhomën tuaj.

"Exciting" është ndoshta fjala më e mirë për të përshkruar Shqipërinë. Nga veriu në jug, Shqipëria është takimi perfekt i mjedisit natyror, historisë, kulturës, kuzhinës dhe njerëzve më të papërlyer - ata të gjithë bashkohen për të formuar destinacionin përfundimtar për një pushim aventureske. Kjo është arsyeja pse ne kemi ndjekur në mënyrë aktive zhvillimin e turizmit aventuresk në Kanionet e Osumit, lumin Vjosa, Prespën, liqenet Ulza dhe Shkopet, liqenin e Butrintit dhe rivierën shqiptare. Aventurat tona eksplorojnë këto rajone në mënyrë të ndryshme dhe autentike me udhëzues ekspertë lokalë të lindur dhe të edukuar në zonë. Në asnjë udhëtim tjetër nuk do të ecnit me biçikletë dhe biçikletë ndërsa rrotullonit në Liqenin e Butrintit, ose vozisni në fshatra të qetë në rrethin e Korçës, ose t'i shpëtonit turmave në disa zona sekrete të Liqenit të Bovillës në Tiranë.

Në një udhëtim në Active Albania, do të kaloni më shumë kohë në ambiente të jashtme, në fshatra të vegjël malorë dhe duke u zhytur në zona spektakolare sesa do të jeni ulur në një automjet. E gjitha varet nga ju që të arrini në vendin tjetër të pabesueshëm nën avullin tuaj.

Me kaq shumë për të parë dhe marrë, ne jemi kujdesur që të kujdesemi për gjërat logjistike, duke ju lënë të bëni shëtitje, vozitje me biçikletë dhe të merrni qindra vjet histori, kulturë dhe kuzhinë.

Njohuritë lokale bëjnë një ndryshim të madh kur shikoni një udhëtim aventureske. Me ekipet, kontaktet dhe lidhjet tona lokale arrijmë të eksplorojmë disa vende që zhduken nën radar. Uluni në majë të një kurrizi në rajonin e largët të Skraparit pranë Kanioneve të Osumit, tërhiquni në një liman të vogël ndërsa po lundroni me kajak në liqenin e Butrintit, lundroni në lumin magjik Vjosa ndërsa zhyteni në kuzhinën e rajonit të Përmetit ... Janë këto përvoja me të cilat kemi krijuar njohuri dhe ekspertizë në terren, duke siguruar që ju të shkoni në shtëpi duke parë magjinë e vërtetë të Shqipërisë.

Ju do të përjetoni ngjitje ne mal të shkëlqyera, udhëtime dhe vozitje në grupe të vogla, që do të thotë se do të përjetoni Shqipërinë dhe vendet fqinje të saj në një mënyrë të mirëfilltë, të relaksuar dhe aktive. Ne bëjmë disa aktivitete si një grup, por ka gjithmonë mundësi të dilni dhe të eksploroni vetë.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë.