• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu

Active Albania është një iniciativë që ofron zgjidhje të qëndrueshme për të sjellë transformime duke promovuar më të mirën e një destinacioni / kompanie / organizate. Krijon dhe shkallëzon portofolet e biznesit të rinisë, bujqësisë dhe turizmit që kanë rëndësi. Për ta arritur këtë ai përqendrohet në dhënien e rezultateve kryesore, ndërtimin e ekipeve mahnitëse dhe përshtatjen e shpejtë të mësimeve të reja.

Kjo vjen pas një angazhimi të gjatë të anëtarëve kryesorë të ekipit në sektorin e turizmit në Shqipëri (2009) dhe përfshirjes së tyre me pasion në zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik në zonat rurale të Shqipërisë. Ekipi ynë ka bashkë-themeluar dhe udhëhequr në dekadën e fundit organizata të ndryshme sporti dhe turizmi si Federata Shqiptare e Rafting, Albania Rafting Group dhe partneriteti publik-privat Albanian Adventure Resort.

Ekipi kryesor ka zhvilluar dy fushata për promovimin e turizmit të përgjegjshëm në Shqipëri: Marrë nga Shqipëria (2019) dhe Qëndro i sigurt tani dhe tako shqiptarët më vonë (2020).

Qëllimi i AA është të gjenerojë të ardhura përmes aktiviteteve tregtare, të cilat do të ndihmonin në rritjen e standardeve në të gjitha aktivitetet turistike dhe ngritjen e profilit të Shqipërisë si destinacion i gjelbër dhe aktiv i turizmit. Përfitimet do të përfshinin zhvillimin e produkteve të reja të turizmit, trajnimin e stafit të turizmit, mbështetjen për inkubimin dhe rritjen e iniciativave lokale të turizmit dhe krijimin e vendeve të punës, me një fokus të veçantë tek gratë dhe të rinjtë. AA ka licencën si operator turistik nr. LN-7103-04-2019

Ne jemi të vendosur në zemër të Tiranës, kryeqyteti i gjallë në rritje i Shqipërisë, me një ekip të pasionuar dhe qesharakisht të talentuar që gjendet në të gjithë Shqipërinë.

Kur nuk jemi në laptopët tanë, kjo ndoshta është për shkak se jemi lart një mali ose po kalojmë një lumë.

Ekipi bazë

Blerina Ago

BLERINA PARA
Themeluese dhe Eksperte Turizmi

Blerina nuk i thotë asnjëherë jo një aventure, kjo është arsyeja që ajo nxjerr produkte të shkëlqyera. Ajo pëlqen të sjellë transformime duke promovuar më të mirën e një destinacioni. Avokate me profesion, ajo po bën një punë të shkëlqyeshme në standardizimin dhe sigurinë e aktiviteteve outdoor në Shqipëri duke punuar me të gjitha institucionet.

ETMIRA KANANI
Avokate dhe aktiviste mjedisore

Etmira është një nga mbështetësit e parë të turizmit aventuresk që në fillimet tona të hershme dhe në ditët e sotme ajo është një zë i fortë për mbrojtjen e mjedisit, e përqendruar kryesisht në ndikimin mjedisor të tureve tona. ajo sigurohet që pushimet tuaja të ndodhin, gjithashtu sigurohet per ndikimin ne komunitetitin lokal dhe që të gjithë ne të kemi sa më pak ndikim të mundshëm në mjedis.

ENTELA RESULI
Shefi i përmbajtjes

Entela është gazetare me profesion dhe kujdeset për përmbajtjen e të gjitha komunikimeve tona. Ajo është e varur nga natyra dhe i pëlqen parqet kombëtare. Ato janë forca dhe frymëzimi i saj. Entela është përfshirë me udhëtime aventureske që nga viti 2012 dhe tani ajo i përkushtohet vetes për të shkruar histori në lidhje me udhëtimet dhe perlat e fshehura të Ballkanit.

MIRJAN ÇOÇKA
Performanca & Marketingu

Mirjani është i apasionuar pas natyrës, muzikës dhe ushqimit të mirë. Si një zhvillues uebi dhe specialist SEO, Mirjan po kujdeset për gjithçka që ndodh në internet me AA. Nga faqja e internetit, shikueshmëria në internet dhe mediat sociale.

Ols LAfe
Shefi i Udhëtimit

Ols Lafe është Shefi i Udhëtimit të Active Albania. Ols është arkeolog dhe ka studiuar histori dhe arkeologji në Universitetin e Tiranës, Shqipëri. Ai ka marrë një master në Universitetin e Cincinnati, Ohio (SHBA) dhe ka një doktoraturë në menaxhimin e trashëgimisë kulturore nga Universiteti i Tiranës. Libri i tij bashkëautor mbi kulturat fisnore të Shqipërisë së Veriut, i titulluar Drita dhe Hija: Izolimi dhe Ndërveprimi në Luginën e Shalës në Shqipërinë e Veriut, ka fituar Çmimin e Librit SAA 2014. Aktualisht është Drejtor i Qendrës për Zhvillimin e Trashëgimisë Antike dhe Mesjetare Shqiptare (CDAMAH), një qendër kërkimore shkencore me qendër në universitetin shtetëror “Aleksandër Moisiu” në Durrës, Shqipëri. Disa tema të kurrikulës së tij mësimore janë “Komunikimi i trashëgimisë kulturore”, “Historia dhe qytetërimi botëror”, “Menaxhimi i trashëgimisë kulturore”, “Teknikat e orientimit të turneut” dhe “Administrimi i parqeve arkeologjike dhe qendrave historike”.

Bëhuni anëtar dhe qëndroni të azhornuar
me temat dhe botimet tona.

Active Albania në Lajme.

Portalet Ndërkombëtare që Shkruajnë për Ne

lajme në internet

AA në Media

Ti

Bashkohu me ne

Ne jemi gjithmonë në kërkim të të rinjve të pasionuar që dëshirojnë të angazhohen në mënyrë aktive në zhvillimin e sportit dhe turizmit të qëndrueshëm. Nëse jeni duke kërkuar një karrierë afër natyrës na dërgoni me email duke treguar se çfarë ju motivon më shumë për t'u bashkuar me ekipin tonë AA.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë. Politika e cookies