...
  • info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu

Çfarë i bën aventurat tona në Shqipëri kaq të veçanta?

Ka shumë më tepër në aventurat tona në Shqipëri sesa thjesht të vizitoni vendet e njohura. Më poshtë do të gjeni disa arsye pse duhet te bashkuar me Active Albania!

Ushqim i prodhuar në vend për drekë dhe darkë

Pritësit lokalë në hotelet ku do të qëndroni. Këto janë hotele të drejtuara nga familja, ku mikpritësit me të vërtetë kujdesen - ne vendosim shumë kohë dhe hulumtime në këto vende!

Ne kujdesemi t'ju tregojmë vende jashtë rrugës normale, si Lengarica, ku mund të kënaqeni me aktivitete të ndryshme si banjot termale dhe prova gliko (reçel shqiptar)

Ekipi ynë me udhërefyes lokal ka njohuri të ndërlikuara të të gjithë florës, faunës, historisë dhe gjeografisë. Së bashku me udhëheqësen tonë Blerina, ata janë një dyshe e pamposhtur. Mund të humbet shumë në përkthim, por udhërefyesit tanë të trajnuar mirë (në 'mënyrën Aktive') sigurohen që dinamika të jetë gjithmonë e ekuilibruar.

Spërkatja e ditëve të lira, atje ku ato kanë rëndësi. Të tilla si në Berat, i cili është një vend kaq i bukur dhe vend i shkëlqyeshëm për t'u çlodhur, enden rrugëve dhe eksplorojnë kantinat e luginës poshtë

Ecni, dilni - kurrë nuk do të duhet të mbërtheni pajisjet tuaja. Kur të hyni brenda, ne thjesht do t'ju japim çelësin e dhomës tuaj dhe gjërat tuaja do të jenë në dhomën tuaj

"Exciting" është ndoshta fjala më e mirë për të përshkruar Shqipërinë. Nga veriu në jug, Shqipëria është takimi perfekt i mjedisit natyror, historisë, kulturës, kuzhinës dhe njerëzve më të papërlyer - ata të gjithë bashkohen për të formuar destinacionin përfundimtar për një pushim aventureske. Kjo është arsyeja pse ne kemi ndjekur në mënyrë aktive zhvillimin e turizmit aventuresk në Kanionet e Osumit, lumin Vjosa, Prespën, liqenet Ulza dhe Shkopet, Butrinti Laje dhe rivierën shqiptare. Aventurat tona eksplorojnë këto rajone në mënyrë të ndryshme dhe autentike me udhëzues ekspertë lokalë të lindur në zonë. Në asnjë udhëtim tjetër nuk do të ecnit në këmbë, të biçikletonit dhe të vdisni ndërsa udhëtoni përreth Liqenit të Butrintit, ose të vozisni në fshatra të qetë në rrethin e Korçës, ose t'i shpëtonit turmave në disa zona sekrete të Liqenit të Bovillës në Tiranë.

Në një udhëtim në Active Albania, do të kaloni më shumë kohë jashtë, në fshatra të vegjël malorë dhe duke u zhytur në zona spektakolare, sesa të ulesh në një automjet. E gjitha varet nga ju që të arrini në vendin tjetër të pabesueshëm nën avullin tuaj.

Me kaq shumë për të parë dhe marrë, ne jemi siguruar që të kujdesemi për gjërat logjistike, duke ju lënë të bëni shëtitje, vozitje, biçikletë dhe të merrni qindra vjet histori, kulturë dhe kuzhinë që i bën zonat malore të Shqipërisë, Maqedonisë, Greqisë, Kosovës dhe Malit të Zi.

Njohuri lokale bën një ndryshim të madh kur shikon një udhëtim aventureske. Me ekipet, kontaktet dhe lidhjet tona lokale arrijmë të eksplorojmë disa vende që fluturojnë nën radar. Uluni në majë të një kurrizi në rajonin e largët të Skraparit pranë Kanioneve të Osumit, tërhiquni në një liman të vogël ndërsa kayaking në liqenin e Butrintit, lundroni lumin magjik Vjosa ndërsa zhyteni në mrekullitë e kuzhinës të rajonit të Përmetit ... Janë këto përvoja që ne kemi krijuar me njohuri dhe ekspertizë në terren, duke siguruar që ju të shkoni në shtëpi duke parë magjinë e vërtetë të Ballkanit.

Do të përjetoni rritje të shkëlqyera, udhëtime dhe vozitje brenda grupe të vogla, do të thotë që ju do të përjetoni Shqipërinë dhe vendet fqinje të saj në një mënyrë të mirëfilltë, të relaksuar dhe aktive. Ne bëjmë disa aktivitete si një grup, por ka gjithmonë mundësi të dilni dhe të eksploroni vetë.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë.