...
 • info@activealbania.com
 • +355675000097
 • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
 • ketu

Masat, Protokollet dhe Standardet Parandaluese të Koronavirusit

Ne, në Active Albania, e bëjmë sigurinë, shëndetin dhe sigurinë e udhëtarëve tanë me një përparësi të lartë.

We envision travel with safety and security procedures while providing an authentic and meaningful experience to the traveller across the journey, and in a manner that supports the livelihoods of local people by enabling sustainable economic growth, and provides nature-based development.

Protokollet e mëposhtme janë bërë në përputhje me Protokollet e Këshillit Botëror të Udhëtimit dhe Turizmit (WTTC) për Normalin e Ri dhe Udhëzimet për Shëndetin dhe Sigurinë e Shoqatës së Tregtisë së Aventurave të Tregtisë (ATTA) Adventure Travel Covid-19, dhe ata marrin parasysh masat dhe rekomandimet qeveritare shqiptare, maqedonase të veriut, Kosovës dhe Malit të Zi për parandalimin e përhapjes së COVID-19; udhëzimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Qendra Amerikane për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve dhe Qendra Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve.

COVID-19 Information for the Western Balkans

( Updated on 16/05/22 )

Shqiperia
lifted all COVID-19-related domestic measures and international entry restrictions as of May 1. Travelers may now enter the country without any COVID-19-related requirements regardless of vaccination status and country of origin.

Kosova
There is no requirement for a negative COVID-19 test (PCR and/or serology) to enter to Kosovo by the government, but may be required by airlines. As of May 1, 2022, Kosovo does not seek your vaccination status records, however we recommend you bring your vaccination records with you.

Mali i Zi
As of March 11, 2022 no proof of vaccination, COVID-19 passports/certificates or COVID-19 tests are required to enter Mali i Zi. Masks are no longer obligatory EXCEPT in the following areas:  all health care institutions, public transportation and collective accommodations.  I all other settings, wearing a mask is recommended, but not mandatory.

Bosnje dhe Hercegovinë
You will need one of the three to enter or travel through Bosnia and Herzegovina as a visitor:

 1. Negative PCR or antigen COVID test not older than 48 hours if arriving from European country or 72 hours if arriving from outside of Europe
 2. Certificate of vaccination with 2nd vaccine administered more than 14 days before arrival to the border, or at least 14 days after vaccination with a single dose vaccine
 3. COVID Recovery Certificate issued by medical doctor showing recovery from COVID in the period of 14 to 180 days prior to arrival to border

More info is available on the Bosnia and Herzegovina’s Border Police website – Conditions for the entry into Bosnia and Herzegovina.

*If you’re fully vaccinated: If you’re fully vaccinated, you can enter Bosnia and Herzegovina without needing to test or quarantine. At least 14 days must have passed since your second dose of the vaccine (or since being vaccinated with a single dose vaccine). Clinics, testing and vaccination points for the infectious disease Covid-19 will continue to operate as usual.

Serbia
As of 3 May, all control measures and restrictions for persons entering the Republic of Serbia in connection with the infectious disease Covid-19 will cease to apply, both for foreign and domestic citizens. When entering the country, Serbian citizens and foreign citizens will not be required to have a negative PCR test, a rapid antigen test, proof of recovery from the disease or a vaccination certificate, regardless of the country they are coming from to the Republic of Serbia. The recommendation to wear face masks indoors remains in force, while wearing face masks in health institutions is mandatory.

Maqedonia e Veriut
 There are currently no requirements on place such quarantine ore testing. No proof of a negative pre-departure COVID-19 test required. Face masks are required in public transportation.

Depending on the epidemiological situation, the local governments may adopt other measures.

Si mund të përgatiteni kur planifikoni një pushim në Shqipëri dhe për turne ndërkufitarë:

Para rezervimit të udhëtimit, ju mund të konsultoheni me siguruesin tuaj të kujdesit primar dhe të konsultoheni me këshillat lokale dhe zyrtare për të përcaktuar nëse bini në një grup të prekshëm ose me rrezik të lartë dhe duhet të udhëtoni apo jo.
Rekomandohet që të keni një sigurim të vlefshëm udhëtimi për destinacionin dhe llojin e udhëtimit në të cilin po nisni. Pandemia ka shtuar ndërlikime shtesë përreth sigurimit pasi asnjë politikë nuk mbulon të gjitha rreziqet e udhëtimit COVID-19 kështu që kontrolloni me kujdes politikën tuaj dhe sigurohuni që të kuptoni se kush do të paguajë për kostot shtesë nëse ndodhin.
A nuk keni sigurim? Mos u shqeteso. Active Albania po bashkëpunon me World Nomads dhe ju mundeni por direkt këtu: https://activealbania.com/travel-insurance/
Kontrolloni zotimin tonë për rimbursim të COVID-19 këtu: https://activealbania.com/book-and-travel-with-confidence/

Sigurohuni që të paketoni mbulesat tuaja të fytyrës, të tilla si maska, një maskë sintetike ose pambuku të lidhur mirë, fytyre, qafë ose gafë.
Mos harroni të sillni një shishe të vogël pastrues dore për ta mbajtur pranë jush gjatë gjithë kohës.

Protokolli i parandalimit të sëmundjes për stafin dhe mikpritësit tuaj lokalë:

Rekomandohen kontrolle të rregullta shëndetësore për stafin, posaçërisht turne paraprake.
Qëndroni në politikën e shtëpisë për këdo që shfaq ndonjë simptomë sipas udhëzimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH);
Karantinë e detyrueshme 14 ditore për këdo që ka qenë në kontakt ose potencialisht i ekspozuar ndaj SARS-CoV-2.
Asnjë rregull zyre / punë nga shtëpia (kur është e mundur) për aktivitete jo udhëzuese;
Mbajtja e distancës fizike dhe mbajtjes së detyrueshme të maskës (përveç gjatë aktiviteteve fizike).

 

Protokolli i parandalimit të sëmundjes gjatë turneve:

Pagesa në internet, kur është e mundur.
Grupet mbahen në numër më të vogël, deri në 10 persona.
Grupet me më shumë se 10 persona, kur është e mundur, konsiderohen si dy grupe, dhe trajtohen si të tillë.
Rekomandohen kontrollet shëndetësore COVID-19 për udhëzuesit dhe udhëtarët.
Zgjedhja e vendeve bëhet bazuar në disponueshmërinë e pajisjeve në ajër të hapur.
Kontrolli i protokolleve të parandalimit COVID-19 me partnerë dhe furnitorë bëhet paraprakisht në turne dhe aktivitete, për të cilat bëhet një listë kontrolli për ta lehtësuar këtë.
Ushqimet e hapura në shuplakë dhe vaktet e vetë-shërbimit shmangen.
Zgjedhja e familjeve rurale ka përparësi mbi restorantet.
Kontrollimi në akomodim bëhet përpara mbërritjes me e-mail dhe me një kopje të skanuar të pasaportës tuaj (ndryshimet e dhomës nuk bëhen të mundshme).
Zgjedhja e vendeve dhe vendeve për t'u vizituar është në vende të hapura.
Udhëzoni zëvendësimin dhe / ose përjashtimin e udhëtarëve dhe zbatimin e politikës së qëndrimit në shtëpi nëse shfaqni ndonjë simptomë sipas udhëzimeve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH).
Pjesëmarrësit kontrollohen për temperaturë të lartë duke përdorur një termometër pa kontakt në baza ditore, dhe / ose aktivitet paraprak.
Ruajtja e distancës fizike në çdo kohë.
Komunikimi midis udhëzuesve dhe udhëtarëve bëhet përmes pajisjeve radio.
Maskat mbrojtëse të fytyrës bëhen të disponueshme për çdo pjesëmarrës (nëse ekzistojnë maska FFP2 / N95).
Veshja e maskës mbrojtëse për fytyrën rekomandohet kur nuk bëni rafting, biçikletë ose shëtitje.
Veshja e detyrueshme e maskës mbrojtëse e fytyrës është kur është e mbyllur për njerëzit e tjerë dhe kur banon në zona të mbyllura.
Nuk ka asnjë detyrim për të veshur maska mbrojtëse për fytyrën gjatë paketimit të rafting, biçikletës dhe / ose shëtitjes.
Distanca fizike e detyrueshme midis kalorësve është minimumi 2 metra, por rekomandohet 20 metra për të shmangur pikat e reve.
Veshja e maskës mbrojtëse për fytyrën rekomandohet kur udhëtoni në zonat urbane.
Të gjitha pajisjet janë personale dhe nuk synojnë të shkëmbehen ndërmjet udhërrëfyesve ose udhëtarëve.
Lëngu pastrues vihet në dispozicion të pjesëmarrësve.
Pjesëmarrësve u kërkohet të lajnë duart me sapun ose dezinfektues rregullisht, veçanërisht vaktet paraprake.
Protokollet dhe standardet ndahen dhe bëhen të ditura gjatë çdo informimi të aktiviteteve dhe turneut.
Procedurat e parandalimit COVID-19 janë përfshirë në listën e kontrolleve të përmbledhura.
Pajisja e pastër dhe e dezinfektuar e mjeteve vihet në dispozicion për vetë servisimin e pajisjeve për aktivitete në natyrë gjatë turneve.
Rrugët zgjidhen në një mënyrë që minimizon ekspozimin ndaj njerëzve të tjerë dhe trafikut.
Faqet dhe vendet ku ndalimi zgjidhet në bazë të madhësisë së grupit, për të qenë në gjendje të akomodojë numrin.
Shkarkimi dhe shkarkimi i bagazhit dhe pajisjeve bëhet më mirë nga një person i caktuar duke përdorur maskë dhe doreza mbrojtëse për fytyrën.
Njerëzit e jashtëm duhet të konsiderohen si të panjohur me masat parandaluese COVID-19 dhe të trajtohen si të tillë.

 

Protokolli i pastrimit dhe dezinfektimit të pajisjeve (rafting në pako, barka me ujë të bardhë, kampe, neoprenë, mansheta, xhaketa shpëtimi, helmeta etj.)

Pajisjet e kthyera nga qiraja trajtohen si material i kontaminuar.
Pajisjet lahen me ujë dhe sapun pas çdo përdorimi, ku secila copë ngjyhet në sapun për të paktën 30 sekonda para shpëlarjes.
Pajisjet mirëmbahen gjithmonë duke përdorur doreza dhe maska mbrojtëse për fytyrën.
Pajisjet dezinfektohen duke spërkatur një tretësirë të bazuar në alkool (minimum 70%, mundësisht 96%) në pikën e dorëzimit të pajisjeve me qira.
Mjetet për mirëmbajtje pastrohen rregullisht pas përdorimit.
Punishtja pastrohet rregullisht pas përdorimit.

Disa nga pyetjet tona të bëra shpesh.

Kush udhëton në një udhëtim aktiv?
Udhëtimet tona janë krijuar për të qenë një përvojë e jashtëzakonshme për të gjithë, nëse jeni 18 ose 88 vjeç, për ne është e rëndësishme që të jeni të sigurt dhe të kënaqeni.
Si mund të rezervoj fluturime?
Ne rekomandojmë që së pari të hulumtoni fluturimet në internet dhe pastaj të kontrolloni me ne këtu në Selinë Aktive. Pas vitesh duke ndihmuar udhëtarët të arrijnë ëndrrat e tyre, ne sigurisht që njohim një marrëveshje të mirë fluturimi kur shohim një të tillë. Gjithashtu, ju lutem kini kujdes që sigurimi i udhëtimit është një domosdoshmëri në të gjitha udhëtimet tona dhe do të thotë që ju të mund të udhëtoni me qetësi.
Çfarë është përfshirë?
Tarifat e udhëtimeve tona përfshijnë pothuajse gjithçka, posaçërisht:
 1. Udhëzues i Çertifikuar Profesional
 2. Strehim në nivelin më të lartë
 3. Ushqime dhe vakte (me përjashtim të ditëve të specifikuara në itineraret tona ku kemi gjetur njerëz që shijojnë marrjen e mostrave në kafenetë, restorantet dhe baret lokale)
 4. Të gjitha aktivitetet tuaja (megjithëse ka shtesa opsionale të disponueshme nëse doni më shumë)
 5. Transporti për të gjithë udhëtimin, duke filluar nga aeroporti ku do të mbërrini
 6. E vetmja gjë që ju duhet të bëni është të mbërrini dhe të sillni ca para xhepi për suvenire, disa pije këtu dhe atje nëse i dëshironi dhe për disa vakte.

Si është akomodimi në udhëtimet Active Albania?
Ne kemi stile të ndryshme akomodimi në varësi të udhëtimit dhe aktiviteteve të përditshme. Ju do të qëndroni në një shumëllojshmëri vendesh nga hotele të nivelit të lartë deri tek bujtina, motele lokale dhe llozha miqësore. Fokusi ynë është që t'ju nxjerrim në vende mahnitëse në pjesët më mahnitëse të Shqipërisë, dhe nuk ka të bëjë domosdoshmërisht me akomodimin e zbukuruar! Ne duam që ju të keni një vend të mirë për të pushuar dhe rinuar në fund të një dite të ngarkuar, dhe për t'u siguruar që jemi plotësisht të ngarkuar për aktivitetet e ditës tjetër, kështu që gjithmonë do të gjendeni në një dhomë të pastër, të rehatshme, mjaft shpesh me një pamje spektakolare. Ne gjithashtu duam që ju të zhyteni në kulturën lokale dhe të përjetoni atë që e bën Shqipërinë të dallohet nga vendet e tjera, vërtetësinë e saj dhe mikpritjen e pabesueshme.
Kush tjetër do të jetë në udhëtim?
Udhëtimet tona tërheqin një gamë të gjerë njerëzish nga të gjitha prejardhjet, vendet dhe moshat, gjë që i bën aventurat tona në grupe më të vogla dhe më interesante. Të gjithë njerëzit tanë priren të shijojnë mënyra aktive jetese, ushqim të shkëlqyeshëm, shoqëri të mirë dhe përvoja të reja. Nëse kjo tingëllon si ju, atëherë do të jeni në shoqëri të mirë. Nëse ndiheni nervoz për udhëtimet në një grup, atëherë nuk do të jeni i vetmi dhe mund t'ju sigurojmë që pothuajse gjithmonë funksionon të jetë një përvojë pozitive dhe pasuruese e jetës. Ka gjithashtu shumë kohë për të shijuar shoqërinë tuaj nëse nuk doni të bëni kohë në grupe për tërë kohën dhe mund të shkoni me ritmin tuaj në shtigje. Ne jemi vërtet fleksibël dhe mund të sigurojmë që udhëtimi juaj të jetë gjithçka që dëshironi të jetë, dhe shpresojmë më shumë.
A kam nevojë për ndonjë përvojë në natyrë dhe çfarë niveli të fitnesit më duhet?
Ju sigurisht nuk keni nevojë për ndonjë aftësi teknike (të tilla si mësime me kajak ose aftësi për litar) megjithëse një përvojë në natyrë në shëtitje do të ishte një avantazh ose një ide e mirë për t'u provuar para se të arrini. Kjo është kështu që ju të mund të njiheni me çizmet tuaja në shëtitje dhe t'i keni të veshura mirë (flluskat nuk janë vërtet argëtuese), duke vendosur një ritëm të këndshëm dhe të qëndrueshëm të shëtitjes dhe duke u siguruar që të gjithë jeni gati të keni kohën më të mirë të mundshme. Difficultshtë e vështirë të specifikosh një nivel fitnesi pasi nuk ka asnjë rregull universal, por ne kemi gjetur herë pas here që njerëzit që gëzojnë mënyra aktive të jetës që përfshijnë ecjen, seancat e palestrës, notin, udhëtimet, ngasjen me biçikletë ose mbajtjen e trupit, zakonisht i duan udhëtimet tona. Udhëtimet tona mund të jenë sfiduese në vende, megjithëse me disa rritje praktike nën rripin tuaj para se të mbërrini, do të gjendeni në gjendje të mirë për të shijuar veten plotësisht.
A do të jetë shumë aktive për mua?
Kjo është pyetja që na bëhet më shumë! Udhëtimet tona janë të dizajnuara për njerëz të vërtetë që kënaqen në ambiente të jashtme, kështu që nuk duhet të jesh trialetist në stërvitje ose në ndonjë gjë tjetër (edhe pse nëse je, edhe kjo është mirë)! Ju do të shihni se udhëtimet tona janë aktive, sfiduese në vende (si në rafting në Vjosa) dhe do t'ju lënë të rinuar, të freskuar dhe plot energji deri në fund. Mosha dhe përvoja nuk janë të rëndësishme, për sa kohë që ju kënaqeni duke qenë jashtë, jeni të hapur për të provuar gjëra të reja dhe doni të ndjeni një ndjenjë fantastike të arritjeve në fund të çdo dite, atëherë udhëtimet tona janë për ju. Ne gjithmonë rekomandojmë të bëni rritje praktike dhe pak trajnime para udhëtimit tuaj në mënyrë që të mund të shijoni përvojën tuaj edhe më shumë. Udhëzuesit tanë fantastikë do t'ju inkurajojnë në rrugën tuaj, sigurohuni që të jeni rehat dhe të informuar mirë, dhe të sigurojnë që po udhëtoni gjatë gjithë jetës. Ju do të jeni në shoqëri të mirë!
Sa kushtojnë vaktet dhe kafet në Shqipëri?
Çmimi mesatar për një kafe në Shqipëri është nga 70 cent në 2$, një pintë birrë do t'ju kushtojë nga 1.5$-4$ dhe vakti mesatar do t'ju kushtojë rreth 10-15$ për person. Shqipëria është ende një nga vendet më të volitshme në Evropë, kështu kemi arritur të ju ofrojmë një përvojë ekskluzive me çmimin më të mirë të mundshëm.
Si siguron Active Albania sigurinë dhe higjenën e duhur në turnetë e saj?
Ndërsa rifillojmë turne, ne do të vazhdojmë të ndjekim këshillat e udhëtimit dhe shëndetit nga autoritetet qeveritare: https://shendetesia.gov.al/

Kushdo që udhëton me ne gjithashtu ka një detyrë të kujdeset për udhëtarët e tjerë dhe ekipin tonë që në përputhje të plotë me rregulloret dhe ligjet lokale, përveç udhëzimeve për shëndetin dhe sigurinë COVID-19 që ne botojmë për të vizituar me ne në destinacion. Kjo siguron që të gjithë të mund të shijojnë udhëtimet e tyre dhe të qëndrojnë të sigurt.
Si siguron Active Albania sigurinë dhe higjenën e duhur në turnetë e saj?

Në përputhje me rekomandimet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë, ne po zbatojmë standarde të rritura të higjienës dhe higjienës, me një fokus specifik në protokollet e Udhëtimit të Sigurt të Këshillit Botëror dhe të Turizmit (WTTC) për operatorët e udhëtimit dhe të Shoqatës së Tregtisë së Udhëtimit të Aventurave. Detaje specifike të masave të higjienës, sigurisë dhe mirëqenies që do të ndodhin gjatë turneut tuaj mund të gjenden në udhëzimet tona të Shëndetit dhe Sigurisë COVID-19.

Udhëzimet tona Active Albania përfshijnë informacione të hollësishme për:
- Kontrollimi dhe monitorimi i shëndetit të mbërritjes
- Masat paraprake të duarve dhe të frymëmarrjes
- Distancimi shoqëror në turne
- Kanalizimi i transportit dhe bagazhit
- Marrëveshjet e vakteve të përfshira
- Kufizimi i kontaktit / prekjes fizike
- Nëse kërkohen maska për fytyrën dhe ku

A do të duhet të ndërmarr ndonjë test ose shqyrtim COVID-19 kur të arrij?

Në fillim të turneut tuaj do t'ju kërkohet të raportoni çdo simptomë COVID-19 si dhe çdo kontakt të ngushtë me dikë që ka dyshuar ose konfirmuar COVID-19. Nëse po shfaqni ndonjë simptomë ose keni ndonjë shqetësim shëndetësor në këtë kohë, ne do t'ju ndihmojmë të kërkoni këshilla mjekësore dhe nuk do t'ju lejohet të bashkoheni në turne. Të gjithë udhëtarët pritet të monitorojnë vazhdimisht shëndetin e tyre gjatë gjithë udhëtimeve të tyre dhe të raportojnë çdo simptomë të lidhur menjëherë me ekipin tonë.

A do të rimbursohem nëse nuk jam mirë para udhëtimit tim dhe nuk jam në gjendje të udhëtoj?

Nëse nuk jeni mirë para udhëtimit, ju lutemi na kontaktoni për të bërë rregullime alternative pasi do t'ju duhet të qëndroni në shtëpi. Nëse vendosni të udhëtoni në këto rrethana, nuk do të jeni në gjendje të bashkoheni në turne dhe do të referoheni për kujdes mjekësor brenda vendit. Ju lutemi referojuni tonë Kushtet e rezervimit për më shumë detaje mbi politikën tonë të anulimit.

A do të mbulohem nga sigurimi im i udhëtimit nëse marr COVID-19 gjatë udhëtimit?

Ne ju rekomandojmë që të kontrolloni direkt me ofruesin tuaj të sigurimeve të udhëtimit për më shumë detaje në lidhje me mbulimin specifik, pasi shumë kompani të sigurimeve po ndryshojnë politikat e tyre për të akomoduar më mirë efektet e pandemisë COVID-19.

Po sikur të ketë një rast të dyshuar ose të konfirmuar të COVID-19 në turneun tim?

Nëse ju ose dikush tjetër në udhëtimin tuaj keni simptoma të COVID-19 ndërsa udhëtoni me ne, ne do t'ju ndihmojmë në kërkimin e kujdesit mjekësor. Ne do të ndjekim këshillat e autoriteteve lokale shëndetësore nëse kërkohet një test COVID-19, nëse ka nevojë për vetë-izolim ose karantinë ose nëse ekziston rreziku për udhëtarët e tjerë në grup. Nëse COVID-19 konfirmohet, protokollet e plota të shëndetit dhe sigurisë do të ndiqen, duke përfshirë informimin e autoriteteve lokale të shëndetit dhe grupin e ekspozimit të mundshëm. Protokollet e gjera të sanitacionit të tilla si pastrimi i thellë dhe dezinfektimi i akomodimit dhe transportit do të ndërmerren. Ju lutemi vini re se ndërsa ne do t'ju ndihmojmë për të siguruar që ju të merrni të gjithë kujdesin mjekësor që ju nevojitet, por të gjitha shpenzimet për testimin, trajtimin ose vetë-izolimin do të bëhen me një kosto personale.

Nëse testohem pozitiv për COVID-19 gjatë udhëtimit tim, a do t'i kthej paratë e mia?

Nëse nuk jeni në gjendje të vazhdoni të udhëtoni me ne për shkak të një rasti të dyshuar ose të konfirmuar të COVID-19 ne mund t'ju ofrojmë një kredi për ditët e papërdorura të turneut tuaj. Më tej ne do t'ju ndihmojmë të merrni të gjithë kujdesin mjekësor që ju nevojitet në vend megjithëse të gjitha shpenzimet në lidhje me kujdesin tuaj duke përfshirë testimin, trajtimin ose vetë-izolimin (në vend ose në shtëpi) do të bëhen me një kosto personale.

A pritet të mbaj maskë në turne?

Në disa destinacione mund të jetë e detyrueshme të vishni një maskë në publik ose në vende të caktuara. Nëse është e detyrueshme të vishni një maskë në publik ose diku tjetër, ky informacion do të shënohet në udhëzuesin tonë të Shëndetit dhe Sigurisë COVID-19. Aty ku kërkohet një maskë, do të duhet të siguroni nga shtëpia. Njohuni me si të vishen, trajtohen dhe hidhen në mënyrë të sigurt maskat nëse i vish ato kur udhëton. Transportuesi juaj ndërkombëtar, aeroporti i nisjes ose një aeroport tranzit mund të kërkojë që të vishni një maskë fytyre, për informacion nëse kjo është një kërkesë, ju lutemi kontrolloni me kompaninë tuaj ajrore.

A duhet të sjell pastrues dore?

Po. Ne jemi duke punuar me ekipet tona lokale për të siguruar pastrues dore, megjithëse në disa vende është ende në mungesë. Ne rekomandojmë të sillni furnizimin tuaj personal për herë kur nuk është në dispozicion.

A do të duhet të sjell para në turne?

Po. Ne rekomandojmë që të gjithë udhëtarët të kenë një debit ose kartë krediti FX falas për ta përdorur sa herë që është e mundur, megjithëse do të ketë raste kur tregtarët nuk pranojnë karta krediti / debiti dhe do t'ju duhet të përdorni para në dorë. Në vendet në zhvillim nevoja për të përdorur para do të jetë më e shpeshtë. Kur trajtoni para, gjithmonë përdorni pastrues dore më pas.

Si një udhëtar solo, a mund të ndaj një dhomë me një udhëtar tjetër solo?

Ne nuk po ofrojmë më që të përputhim udhëtarët solo në dhoma me dy binjakë. Të gjitha turnetë tanë tani ofrojnë një opsion dhomë teke. Nëse jeni duke udhëtuar vetëm, do t'ju kërkohet të blini një dhomë të vetme për përdorimin tuaj personal.

A do të ketë një kufizim në numrin e udhëtarëve në një automjet?

Ne do të respektojmë ligjet ose kërkesat lokale në lidhje me distancën fizike në transport.

A do të ndryshojë itinerari im për shkak të kufizimeve të udhëtimit që lidhen me COVID-19?

Ndoshta do të na duhet të bëjmë disa ndryshime në aktivitetet ose destinacionet e përfshira në udhëtimin tuaj për t'u përputhur me këshillat nga autoritetet lokale ose protokollet e azhurnuara të shëndetit dhe sigurisë. Ne do të përpiqemi t'i mbajmë udhëtarët të azhurnuar para nisjes pasi ekipet tona lokale vazhdojnë të jenë në hap me zhvillimet rajonale, duke përfshirë çdo mbyllje ose ndryshim të pamjeve dhe atraksioneve. Megjithëse një mendje e hapur dhe ndjenja e fleksibilitetit do t'ju ndihmojnë të përfitoni sa më shumë nga udhëtimi juaj, ne gjithmonë do të synojmë të operojmë turnetë tanë saktësisht sipas itinerarit origjinal.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë.