• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu
Mbrapa

Blerina Ago merr Medaljen e Artë të Meritës nga Federata Botërore e Rafting

Sondrio, Itali, Kampionati Botëror i Rafting 2023, 2 korrik

Blerina Ago merr një njohje të rëndësishme për kontributin e saj të jashtëzakonshëm në botën e rafting duke u vlerësuar me Medaljen prestigjioze të Artë të Meritës nga Federata Botërore e Rafting (WRF). Nderimi vjen si një testament i përkushtimit të palëkundur, pasionit dhe përpjekjeve të pandërprera të Ago-s për të zhvilluar sportin e rafting në nivel global.

Udhëtimi i jashtëzakonshëm i Ago-s në rafting filloi në moshën 14-vjeçare kur ajo përjetoi për herë të parë emocionin e lundrimit në Kanionet e Osumit, Skrapar për të vazhduar në Parkun Kombëtar të Lumit të Egër Vjosa. Që atëherë, dashuria e saj për sportin ka lulëzuar, duke e shndërruar atë një anëtare me ndikim të komunitetit të rafting dhe një avokate e spikatur për rritjen dhe zhvillimin e tij.

Medalja e Artë e Meritës, e paraqitur nga WRF, është një simbol i njohjes për angazhimin e jashtëzakonshëm të Ago-s në botën e rafting. Ai përfaqëson vite pune të palodhur, këmbëngulje dhe një pasion të rrënjosur thellë për sportin dhe rafting si aktivitet rekreacional. WRF, e njohur për mishërimin e unitetit, gjithëpërfshirjes dhe përsosmërisë, zgjodhi Agon si një marrëse e merituar e këtij vlerësimi prestigjioz.

Gjatë gjithë rrugëtimit të saj, Ago ka dëshmuar drejtpërdrejtë fuqinë transformuese të rafting. Përtej zhvillimit të rafting si një nga produktet më të preferuara për rekreacion dhe turizëm aventurë, ajo ka krijuar lidhje të forta me kolegët atletë, entuziastë dhe komunitete anembanë globit. Përkushtimi i saj ndaj sportit ka qenë i dobishëm në nxitjen e miqësisë, konkurrueshmërine, promovimin e sjelljes sportive dhe përhapjen e ndërgjegjësimit mjedisor brenda komunitetit të rafting.

Duke shprehur mirënjohjen e saj për nderin, Ago tha: "Marrja e Medaljes së Artë të Meritës nga Federata Botërore e Rafting është një moment historik i jashtëzakonshëm në jetën time. Jam thellësisht e përulur dhe e nderuar që jam njohur nga një organizatë që mbështet vlerat e unitetit dhe përsosmërinë. Ky çmim është një dëshmi e përpjekjeve kolektive të komunitetit të rafting dhe mbështetjes së jashtëzakonshme që kam marrë gjatë gjithë rrugëtimit tim."

Ago shpreh vlerësimin e saj të përzemërt për Presidentin e Federatës Botërore të Rafting, Danilo Barmaz dhe të gjithë Bordin e Drejtorëve të WRF për mbështetjen dhe besimin e palëkundur në aftësitë e saj. Ajo gjithashtu shpreh mirënjohjen e saj për kolegët e saj sportistë, trajnerë, mentorë dhe komunitetin më të gjerë të rafting për frymëzimin e saj që të përpiqet për përsosmëri.

Për më tepër, Ago pranon mbështetjen thelbësore që ka marrë nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Ambasada Zvicerane dhe Bashkimi Evropian në Shqipëri, së bashku me ndihmën e çmuar të ofruar nëpërmjet USAID-it, Swiss Entreprenurship Program, Universiteti i Sporteve të Tiranës,Women Founders Network in Albania, Risi Albania dhe EU 4 Innovation. Angazhimi i tyre i palëkundur për të nxitur rritjen profesionale dhe personale ka luajtur një rol të rëndësishëm në rrugëtimin e saj.

Teksa qëndron krenare me Medaljen e Artë të Meritës, Ago e sheh këtë njohje si një mundësi për të mbrojtur më tej vlerat e mbështetura nga Federata Botërore e Rafting dhe për të nxitur rritjen e rafting në mbarë botën. Duke falenderuar median, miqtë dhe familjen e saj për mbështetjen e vazhdueshme, Ago është e emocionuar për perspektivat që i pret dhe mbetet e përkushtuar për të frymëzuar brezat e ardhshëm dhe për të nxitur një komunitet global të bashkuar nga dashuria e tyre e përbashkët për rafting.

Lajmi për arritjen e Blerina Agos është pritur me një vlerësim të gjerë dhe shërben si burim frymëzimi si për vajzat dhe gratë ashtu edhe për entuziastët e rafting sport dhe rekreacion. Përkushtimi, pasioni dhe angazhimi i saj i palëkundur ndaj sportit ilustron frymën e vërtetë të rafting dhe shërbejnë si një shembull i ndritshëm për të gjithë komunitetin.

About Blerina Ago Blerina Ago is an esteemed and influential figure in the world of rafting, recognized for her unwavering dedication, passion, and significant contributions to the sport. From a young age, Blerina embarked on a remarkable journey in rafting, ultimately establishing herself as a prominent member of the rafting community. As an accomplished entrepreneur and tourism consultant, she is the esteemed Founder and CEO of activealbania.com.

Blerina’s commitment to nature conservation and adventure travel is commendable. She has actively championed the “Save Osumi Canyons” movement, successfully preventing the construction of two hydropower plants that could have posed a threat to the natural beauty of this remarkable destination.

Renowned as a pioneer in destination promotion for the Western Balkans, Blerina’s innovative approaches have had a proven impact on economic growth, job creation, and sustainable development within local communities. Her visionary efforts have placed her at the forefront of eco and rural tourism product development.

Blerina’s creative talents have extended to the realm of marketing and communication. Her viral campaign, “Be Taken by Albania,” has captured the imagination of audiences around the world and has been recognized as a noteworthy case study in the educational curriculum “IGCSE Travel & Tourism Coursebook” by Cambridge University Press.

In recognition of her outstanding achievements, Blerina has received prestigious awards for her contributions to the development of eco and rural tourism products. Additionally, she serves as a spokesperson and adept events organizer, fostering collaboration among tourism operators and stakeholders to maximize collective impact.

As an Executive Board Member of worldraftingfederation.com, Blerina contributes her expertise to shape the future of rafting on a global scale. Her vast experience in destination management, policy-making, and legal advisory positions further showcases her leadership and expertise in the industry.

Blerina Ago’s remarkable journey in rafting and her diverse contributions have left an indelible mark on the sport and the tourism industry as a whole. Her passion, entrepreneurial spirit, and commitment to sustainability continue to inspire others, elevating the world of rafting and shaping a brighter future for adventure travel.

Lini një përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë. Politika e cookies