• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu

Kriza Klimatike

Dekada e fundit ishte më e nxehta e regjistruar ndonjëherë. Ne kemi parë efektet e uraganeve shkatërruese, zjarreve intensive, nxehtësisë së madhe dhe shkrirjes së paprecedentë të kapakëve të akullit.

Nuk ka dyshim se po përballemi me një emergjencë klimatike dhe se të gjithë duhet të veprojmë shpejt për të shmangur pasoja më shkatërruese.

Ndikimi i udhëtimeve

Ne në Active Albania, besojmë se turizmi mund të ketë një ndikim jashtëzakonisht pozitiv. E bërë mirë, ndihmon në zhvillimin dhe mbështetjen e komuniteteve lokale, lejon që traditat dhe kulturat të ruhen dhe të shkëlqejnë, mund të ndihmojë në ruajtjen e jetës së egër dhe hap sytë dhe mendjet e atyre që udhëtojnë.

Megjithatë, në mënyrë paradoksale, ajo po kontribuon gjithashtu në krizën klimatike. Në veçanti, emetimet e CO2 nga fluturimet dhe turizmi i tepërt kanë një efekt shumë negativ në botën tonë.

Turizmi deklaron

Si industri, ne duhet të bashkohemi dhe të veprojmë menjëherë për ta bërë sektorin tonë më të qëndrueshëm.

Si të tillë, ne jemi krenarë që jemi nënshkrues themelues i Turizmi shpall një emergjencë klimatike. Siç thotë Turizmi;

"Ne e pranojmë se kemi një përgjegjësi për të thënë të vërtetën, të veprojmë tani dhe të punojmë së bashku për të ndihmuar në kthimin e saj."

Si pjesë e deklaratës sonë të emergjencës klimatike, ne jemi angazhuar për pesë veprimet e mëposhtme:

1. Zhvilloni një 'Plan të Emergjencës Klimatike'

Ne do ta zhvillojmë dhe miratojmë këtë brenda 12 muajve.

2. Ndani angazhimin dhe përparimin tonë publikisht

Ne do të deklarojmë publikisht angazhimin tonë, 'Planin tonë të Emergjencës Klimatike' dhe do të përditësojmë progresin çdo vit.

3. Ulni emetimet e karbonit

Ne e pranojmë rrymën IPCC këshilla duke deklaruar nevojën për të ulur emetimet globale të karbonit në 55% nën nivelet e 2017 deri në vitin 2030 për të mbajtur planetin brenda 1.5 gradëve të ngrohjes. Ne do të sigurohemi që 'Plani ynë i Emergjencës Klimatike' përfaqëson veprimet e krijuara për ta arritur këtë si minimum, nëpërmjet ofrimit të reduktimeve transparente, të matshme dhe në rritje në emetimet totale të karbonit për udhëtim që rrjedhin nga operacionet tona dhe shërbimet e udhëtimit të shitura nga ne.*

4. Punoni së bashku

Ne do të inkurajojmë furnitorët dhe partnerët të bëjnë të njëjtën deklaratë; ne do të ndajmë praktikat më të mira mes kolegëve; dhe ne do të marrim pjesë aktive në komunitetin e deklaratave të turizmit.

5. Avokoni për ndryshim

Ne e njohim nevojën për ndryshim të sistemit në të gjithë industrinë dhe bëjmë thirrje për veprime urgjente rregullatore për të përshpejtuar kalimin drejt udhëtimit ajror me zero karbon.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë. Politika e cookies