...
  • info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu
Mbrapa

Përqafoni Ballkanin Aventurë - Trajnim Rafting në Ballkanin Perëndimor

Pandemia pothuajse ka bllokuar fluksin e turistëve, por përgatitja për vitet e ardhshme duhet të fillojë tani. Trendi i ri në turizëm në të gjithë botën është turizmi i gjelbër dhe Ballkani është i bekuar nga pasuri të mahnitshme natyrore dhe ka potencialin e madh për t'u bërë një destinacion evropian aventureske.

Në nëntor Active Albania zhvilloi trajnim rafting në lumin e egër Vjosa, Përmet. Ky trajnim i specializuar synonte t'u siguronte pjesëmarrësve një arsim dhe trajnim të përgjithshëm në përputhje me standardet ndërkombëtare të Federatës Botërore të Rafting dhe praktikat më të mira të rafting në të gjithë botën.

Trajnimi u ndoq nga 27 profesionistë të rinj të turizmit të angazhuar pranë operatorëve turistikë dhe bizneseve të turizmit dhe u realizua me partnerët e Active Albania MontAlb nga Kosova, BLT Doo nga Mali i Zi dhe Webgliders DOOEL nga Maqedonia e Veriut

Për herë të parë në një trajnim rafting në Shqipëri, pati një pjesëmarrje rajonale, duke përfshirë vajza të reja që synonin të bëheshin udhëzuese për rafting lumore.

Gjatë trajnimit Active Albania ndoqi të gjithë protokollet shqiptare të sigurisë COVID-19 dhe ato të Federatës Botërore të Rafting mbi aktivitetin e rafting.

Përqafoni-Ballkanin-Aventurë --- Rafting-Trajnim-në-Ballkanin-Perëndimor1
Përqafo-Ballkanin-Aventurë --- Rafting-Trajnim-në-Ballkanin-Perëndimor2
Përqafoni-Ballkanin-Aventurë --- Rafting-Trajnim-në-Ballkanin-Perëndimor3
Trajnim Rafting në lumin Vjosa Albania
Federata Botërore e Rafting Trajnim Rafting në Shqipëri

Bojan Rantasa, një nga kursantët nga Maqedonia e Veriut tha që: “Trajnerët nga Italia janë të jashtëzakonshëm dhe të mirë, ata janë si një shkëmb brenda lumit. Arsyeja tjetër pse erdha këtu ishte të takoja njerëz që punojnë në turizmin aventuresk këtu dhe të shoh bashkëpunimin e mundshëm. Ballkani është një vend ku e tashmja e ardhmja dhe e kaluara janë shkrirë së bashku ”.

Arsë Kryeziu, një nga trajnuesit nga Kosova zbuloi: “experienceshtë një përvojë kaq e madhe të provosh gjëra të reja, veçanërisht ato që përfshijnë adrenalin dhe pozitivitet, energji të mirë, njerëz të mirë. Mendoj se është shumë e rëndësishme të zbatohen standardet WRF sepse ofron një shpjegim më të gjerë edhe në pjesën e mjedisit, pjesën e sigurisë dhe ne mund t'i zbatojmë ato standarde kudo që të shkojmë. "

Lucio Luoni, një nga instruktorët ndërkombëtarë të rafting deklaroi se: “Lumi Vjosa është një lumë i mrekullueshëm, një vend i mrekullueshëm, me një pamje mahnitëse dhe ujë të mahnitshëmr Këtë javë, pjesëmarrësit fillojnë të mësojnë bazat e përçimit të rafting dhe bazat e shpëtimit ".

Amadesus Schifferle, instruktori tjetër ndërkombëtar theksoi se: “Trendi po shkon në aktivitete në natyrë. Uji është një element i mirë për të luajtur. Veryshtë shumë e rëndësishme të përmirësoni sigurinë në të gjithë botën në rafting. Sa herë që hyj në lumë, mësoj gjëra të reja dhe është shumë e rëndësishme t'i mbaj sytë hapur, veshët hapur dhe të jenë mendjehapur në rafting. "

Ministri shqiptar i Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Bledi Çuçi, i cili mori pjesë në një nga ditët e trajnimit deklaroi: “Jam shumë i lumtur që më në fund po arrijmë të krijojmë modele shumë të mira për të zhvilluar turizmin në Shqipëri. Unë kam qenë gjithmonë i mendimit se turizmi në Shqipëri nuk mund të jetë vetëm një turizëm masiv, buzë detit, duke shijuar diellin dhe duke notuar, por Shqipëria ka të gjitha kushtet, madje edhe kushtet fantastike për të pasur një turizëm natyror që mund të përkthehet në një absolutisht zhvillimin ekonomik të të gjithë vendit ”.

Blerina Ago, themeluesi i Active Albania ndau se trajnime më interesante do të ndjekin në trekking mars - prill 2021. Embrace Balkans Adventure është e hapur për Ndërmarrjet e Vogla dhe të Mesme (NVM) të regjistruara në Maqedoninë e Veriut, Shqipërinë, Kosovën dhe Malin e Zi duke bërë biznes në Eco, Turizmi aventuresk dhe rural. Për më shumë informacion se si mund të jeni pjesë e tij, ju lutemi vizitoni www.activealbania.com.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë. Politika e cookies

#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2483#!trpen#Përshpejtuesi i Serafinitit#!trpst#/trp-gettext#!trpen##!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2482#!trpen#BannerText_#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2483#!trpen#Përshpejtuesi i Serafinitit#!trpst#/trp-gettext#!trpen##!trpst#/trp-gettext#!trpen#
#!trpst#trp-gettext data-trpgettextoriginal=2484#!trpen#Aktivizon shpejtësinë e lartë të faqes për të qenë tërheqës për njerëzit dhe motorët e kërkimit.#!trpst#/trp-gettext#!trpen#