...
  • info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu

Dita Ndërkombëtare e Maleve 2020: Biodiversiteti

Sa të egër, të pafund dhe të fuqishëm janë malet tona

Dita #InternationalMountain

Faktet kryesore që duhet të dini:

Malet mbulojnë rreth 27% të sipërfaqes së tokës

30 % e të gjitha zonave kryesore të biodiversitetit janë në male

Shumë prej të lashtave dhe llojeve të bagëtive të rëndësishme në botë kanë origjinë nga malet

Biodiversiteti malor siguron ushqim, bimë medicinale si dhe mirëmban ujin, tokën, cilësinë e ajrit për ne

Kjo ditë na jep një mundësi për të përhapur ndërgjegjësimin në lidhje me mbrojtjen e biodiversitetit malor pasi këto ekosisteme delikate janë nën presion të jashtëzakonshëm nga ndryshimi i klimës, mbishfrytëzimi dhe ndotja.

Sa të egër, të pafund dhe të fuqishëm janë malet tona

#DitaNdërkombëtareeMalit

Fakte të bëni:

Malet mbulojnë rreth 27% të sipërfaqeve të tokës

30% të gjitha zonat kryesore të biodiversitetit janë në meshkuj

Shumë para të korrave dhe llojeve të bagëtive të bëjnë në botë dhe kanë origjinën në meshkuj

Biodiversiteti malor siguron ushqim, bimë medicinale si dhe mirëmban ujin, tokën, cilësinë e ajrit për ne.

Kjo ditë na jep një mundësi për ndërmarrjen e ndërmarrjes në lidhje me mbrojtjen e biodiversitetit malor pasi këto delikate ekosisteme janë nën presionin e duhur nga ndryshimi i klimës, mbishfrytëzimi dhe ndotja.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë.