• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu
Mbrapa

Kryeministri shqiptar Rama reagon - Kalivaç nuk do të ndërtohet

Në një reagim ndaj deklaratës së Presidentit shqiptar Ilir Meta, Kryeministri Edi Rama njoftoi për mediat sot se ai gjithashtu është pro krijimit të një Parku Kombëtar Vjosa dhe që diga e Kalivaç është refuzuar nga Ministri i MjedisitME SHUME KETU

Në llogarinë e tij zyrtare në Twitter, Edi Rama postoi:

“Pajtohem me Ilir Metën që e ardhmja nuk është shkatërrimi, por sa mirë do të kishte qenë nëse ai do ta mbronte Valbonën nga shkatërrimi kur ishte nënkryetar i qeverisë së Sali Berishës, pasi ai mbron Vjosën sot nga rreziku imagjinar i hidrocentraleve që nuk do të ndërtohet. Qeveria jonë e ka shpallur Vjosën e Epërme Park Kombëtar. Ministria jonë e Mjedisit ka refuzuar zyrtarisht të japë një leje për projektet e HEC-eve në lumin Vjosa të ulët ”.

“Ne mirëpresim shumë deklaratën e sotme të Kryeministrit të Shqipërisë Edi Ramas, se lumi Vjosa do të shpëtohet dhe diga e Kalivaç nuk do të ndërtohet. Pas mesazhit të Kryeministrit, është koha e duhur për të filluar një dialog me shkencëtarët, autoritetet publike dhe shoqërinë civile në lidhje me të ardhmen e Vjosës dhe krijimin e një Parku Kombëtar të Vjosës. Jam i sigurt se shumë institucione ndërkombëtare do të jenë të gatshëm të mbështesin këtë rrugë ”, thotë CEO i Riverwatch, Ulrich Eichelmann.

“Krijimi i një parku kombëtar në të gjithë Vjosën dhe ndalimi i energjisë elektrike është hapi i duhur. Por në Shqipëri ka projekte të tjera shkatërruese si në Parkun Kombëtar të Valbonës - ne nxisim me forcë që edhe ato të ndalen menjëherë ”, thotë Gabriel Schwaderer, Drejtori Ekzekutiv i Fondacionit EuroNatur.

Burimi Lumenjtë e Ballkanit.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë. Politika e cookies