• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu

Nga Udhëzuesit te CEO, Gratë në Udhëtime Aventurë janë në rritje

Blerina Ago renditet në mesin e historive të suksesit të grave sipërmarrëse të turizmit aventuresk në të gjithë botën nga Shoqata e Tregtisë së Udhëtimeve të Aventurave.

E themeluar në vitin 1990, Shoqata e Tregtisë së Aventurave të Udhëtimit është rrjeti më i madh global i turizmit aventuresk. Komuniteti ATTA përbëhet nga afërsisht 30,000 udhëzues, operatorë turistikë, akomodim, këshilltarë udhëtimesh, borde turizmi, organizata të marketingut dhe menaxhimit të destinacionit, edukatorë të turizmit në natyrë, kompani të pajisjeve aventureske dhe media udhëtimi të cilët ndajnë një angazhim dhe angazhim për turizmin e qëndrueshëm. .

Shkruar nga: CASEY HANISKO & HEATHER KELLY

Si grua në industrinë e udhëtimeve aventureske për mbi 20 vjet, unë kam qenë e rrethuar nga burra në pozicione drejtuese. Të spërkatur mes tyre kanë qenë gra që shumë nga komuniteti i udhëtimeve aventureske i njohin - Trish Sare (Aventurat me biçikletë), Tullia Cabellero (S-Cape Travel), motrat Maria Elena dhe Monica Price (ExperiencePlus!), Ana Figueroa (Aventurë dhe peizazh), dhe kaq shumë të tjerë. Ajo që është emocionuese për të zbuluar është se ka gjithnjë e më shumë gra që bashkohen me to dhe drejtojnë udhëtime aventureske në të ardhmen.

nga udhërrëfyesit për drejtuesit e grave në udhëtime aventureske janë në rritje 606219e5a17c3

Foto me mirësjellje të Blerina Ago

“Ne jemi gjithmonë në zhvillim dhe po zbulojmë veten dhe sot unë jam këtu para jush me një iniciativë të re Active Albania që promovon përvoja autentike të Shqipërisë dhe rajonit dhe mbështet iniciativa të përgjegjshme të turizmit. Isshtë një sipërmarrje inovative e drejtuar 70% nga vajzat, të cilat angazhohen vazhdimisht në bazë të 3 parimeve: qëndrueshmëri-qëndrueshmëri-qëndrueshmëri. Pandemia COVID-19 na kujtoi rëndësinë e kësaj fjale. ” Blerina Ago, Active Albania

Bizneset e Grave - Fokusi i Grave

Bizneset në vendet në të gjithë botën nga Kroacia, Shqipëria dhe Italia në Shtetet e Bashkuara, India dhe Mongoli të drejtuara nga gratë po shikojnë me kujdes operacionet e tyre dhe e bëjnë atë një përparësi për të punuar me furnizuesit në pronësi të grave, gratë udhëzuese, gratë artizanale, dhe me bashkësitë lokale. Disa nga këto biznese përqendrohen ose ofrojnë udhëtime vetëm për gratë, duke u dhënë grave hapësirë dhe mundësi për të udhëtuar në një mënyrë që mund të ndihen më të sigurt, komode, frymëzuese ose argëtuese.

Veselka Hulji, pronare e Dhe aventurë në Kroaci është një shembull i tillë, si dhe Poonam Rawat-Hahne në Indi. Poonam filloi Fernweh Fair Travel për të krijuar përvoja autentike gjithëpërfshirëse që vlerësojnë turizmin e qëndrueshëm. Për ta bërë këtë, Fernweh Fair Travel punon me gratë vendase për të ndihmuar në trajnimin dhe zhvillimin e aftësive të tyre si artizanë, guida turistike, nikoqire të shtëpisë dhe më shumë. Qëllimi i tyre është të lartësojnë komunitetet rurale në Himalajet Indiane dhe të ndihmojnë mysafirët të largohen të transformuar, me një kuptim të thellë të kulturës dhe njohurive lokale.

Një shembull tjetër është Aventurë Tahitiane në pronësi të Lois Stogdill. Udhëtimet e tyre janë krijuar për të mbështetur bizneset e vogla lokale, dhe operatorët turistikë në pronësi të grave në ishujt janë partnerët e tyre të preferuar. Ata madje punojnë me gra të moshuara si mësuese, kështu që ata mund t'i japin njohuritë e tyre një brezi të ri.

nga udhërrëfyesit për drejtuesit e grave në udhëtime aventureske janë në rritje 6063927de5a9c

Foto me mirësjellje të Julie Hanen

Disa shembuj në SH.B.A. përfshijnë një kompani të biçikletave malore dhe një biznes të yogas. Julie Hanen nga Udhëtoni në Tokë të përbashkët, "Aq shumë gra që unë kam udhëhequr gjatë viteve më thonë gjithmonë se ato rrallë dalin me biçikletë pa partnerin e tyre (i cili zakonisht është mashkull). Unë përpiqem të krijoj mundësi për t'i nxjerrë gratë me biçikleta ku ato mund të mësojnë aftësi të reja, të takojnë gra të tjera kalëruese dhe mbi të gjitha, të zbulojnë sa të forta dhe të afta janë ato. Një nga gjërat e mia të preferuara në lidhje me atë që bëj është t'i tregoj një gruaje që mund të bëjë shumë më tepër sesa i dha nder vetes. "

Jennifer Hoddevik zotëron dhe operon Yogi i Udhëtimit. Ato përqendrohen në aventura, mirëqenie, pozitivitet të trupit, iniciativa klimatike dhe ndikim mjedisor me shumicën e grave udhëheqëse të udhëtimeve dhe kryesisht udhëtareve femra. Travel Yogi është gjithashtu një Nesër partneri i arsimit ajror, duke treguar angazhimin e tyre për veprimet klimatike.

Ashley Blake nga Kaloni Udhëtime operon udhëtimet e saj rreth globit me një ekip të gjitha femra. Edhe pse udhëtimet e tyre nuk janë vetëm për gratë ato ofrojnë këshilla udhëtimi, punojnë me fotografi femra dhe restorante në pronësi të grave, dhe çdo udhëtim u jep një dhurim për komunitetet e vizituara, shumë prej tyre kooperativa gra.

Gratë Ruajtëse & Aktiviste të Komunitetit

Në të gjithë botën gratë luftojnë për tokën dhe të drejtat e komunitetit, të dyja këto kryesore për qëndrueshmërinë afatgjatë të udhëtimeve aventureske. Pa hapësira të egra për të eksploruar dhe kultura unike për të përjetuar dhe kuptuar, elementët magjikë të aventurës humbasin. Ato momente kaluan duke parë peisazhet e hapura gjerësisht nga një shëtitje, duke u përplasur nëpër një lumë të shpejtë në një gomone, ose duke pirë një filxhan çaj me një pronar biznesi lokal ose një anëtar të komunitetit sjell paqe, shëndet mendor dhe fizik dhe frymëzim.

Një nga gratë që udhëheq rrugën është Vanessa Marino e Emocione në Amazon. Për mbi 23 vjet ajo ka kombinuar pasionet e saj të ruajtjes dhe turizmit aventuresk. Ajo punon me komunitete autoktone në Brazil, duke parë si ndikimet dhe përfitimet e turizmit dhe mbështet vetëqeverisjen e tyre, alternativat ekonomike dhe mënyrat tradicionale të jetës.

nga udhërrëfyesit për drejtuesit e grave në udhëtime aventureske janë në rritje 60622f07e6c45

Foto me mirësjellje të Teara Fraser

Në Kanada, themeloi një grua e re frymëzuese, Teara Fraser Anketa Ajrore KÎSIK Inc.; të Instituti RavenKolektive LIFT indigjene; dhe Ajri Iskwew, një biznes në pronësi të grave në vendlindje 100% që feston udhëheqjen matriarkale dhe gratë kampione në aviacion. Linja e parë ajrore kanadeze që u themelua dhe zotërua nga një grua autoktone, Iskwew Air ndan historinë dhe kulturën e popujve indigjenë ndërsa lidh udhëtarët me komunitetet e largëta para Krishtit. Gjatë COVID-19, Iskwew Air drejtoi dhe filloi transportimin e shërbimeve dhe furnizimeve thelbësore në komunitetet e vështira për t'u arritur.

Dhe një histori tjetër e shkëlqyer vjen nga Afrika ku në Ndërmarrja e Bikes Filantropike Abercrombie & Kent, mekanikë të trajnuar të biçikletave për gra kanë fituar para të mjaftueshme nga shitja e biçikletave për të furnizuar dyqanin e tyre të biçikletave tetë herë me $15,000 secila. Ata nga ana e tyre paguajnë shkollimin për jetimët dhe fëmijët në nevojë.

Një tjetër udhëheqëse e njohur femër në ruajtje është Kristine Tompkins (shih CEO i ATTA Shannon Stowell's Campfire Bisedoni me të këtu) Përveç Kristine, përzënë Sofia Heionnen në Argjentinë dhe Carolina Morgado në Kili Konservimi i Tompkins misioni përpara së bashku me kolegët femra anëtare të stafit që punojnë si biologë dhe veterinerë.

nga udhërrëfyesit për drejtuesit e grave në udhëtime aventureske janë në rritje 60622d8433c42

© ATTA / Hassen Salum

Gjithashtu në Amerikën e Jugut, disa biznese mbështesin gratë përmes operacioneve të tyre të udhëtimit. Ekspeditat e Vamos është në pronësi të Annelies Hamerlinck; turnet e tyre përfitojnë nga gratë vendase përmes strehimeve në shtëpi dhe projekteve turistike me bazë në komunitet. Udhëtime Amity ka punuar me gratë Mapuche në rajonin e Kilit, Argjentinës dhe Patagonian për shumë vite. Duke punuar me komunitetin, udhëtarët përjetojnë traditat e popujve autoktonë. Amity Tours tani ofron një udhëtim vetëm për gratë që përqendrohet në stilin e jetës së këtyre grave lokale. Tierra Hotels bashkëpunon me Sandra Naiman, një sipërmarrëse e Williche në Quincaho, një ishull në Arkipelagun Chiloé. Sandra luan një rol kryesor në kulturën e ishullit për të mbajtur gjallë traditat bujqësore Williche. Bashkëpunimi me Tierra Chiloé e ka lejuar atë të zhvillojë pemishten e saj dhe të promovojë praktika të qëndrueshme bujqësore në ishull, duke fuqizuar veten dhe gratë e tjera që ia kushtojnë jetën e tyre bujqësisë tradicionale.

Udhëzues për Gratë

Në të gjithë botën, kompanitë kanë punuar për të punësuar dhe trajnuar më shumë gra udhëzuese. Këtë muaj Zvicra nisi një iniciativë të re ambicioze të quajtur 100% Women. Programi është krijuar nga gratë për gratë, me synimin për të lidhur gratë udhëtare dhe për t'u dhënë atyre perspektiva mbi përvojat e reja. Në MySw Switzerland.com/women, ka 230 oferta me qëllim për të bashkuar gratë dhe për të përjetuar Zvicrën me një fokus 100%. Shumica e ofertave kanë të bëjnë me sportet në natyrë, të gjitha të udhëhequra nga udhëzuese femra, dhe gjithashtu të rezervueshme vetëm nga gratë.

Në Mongoli, Jessica Brooks, pronare e Peisazhet e Përjetshme Mongoli të përbashkët, “Si një pronare femër biznesi, është e rëndësishme për mua të përdor aftësitë dhe ndikimin tim për të përmirësuar perspektivat për gratë e tjera. Një pjesë integrale e filozofisë sonë të biznesit është fuqizimi i grave përmes udhëtimeve dhe turizmit (ne përdorim 6 nga 17 SDG për matjen e ndikimit tonë duke përfshirë SDG 5) dhe ne e bëjmë atë duke siguruar trajnime, zhvillime dhe mundësi punësimi afatgjata për gratë mongoleze që dëshirojnë mundësinë për të punuar në turizëm (qoftë kjo për një arsye profesionale, për zhvillimin e aftësive personale ose për fuqizimin ekonomik). "

Arsyeja e saj për të pasur udhëzues të gjitha femra është veçanërisht frymëzuese. “Për më tepër, sepse të gjithë udhëzuesit tanë janë gra, ne zhvillojmë një turne vetëm për gratë. Ndryshe nga shumica e përvojave vetëm nga femrat, ne nuk kemi përsëritur vetëm itineraret standarde të turneut dhe thjesht i kemi bërë ato vetëm femra. Në vend të kësaj, ne kemi dizenjuar përvojën tonë të turneut vetëm për femrat për t'i lejuar udhëtarëve femra një mundësi unike për të zbuluar sfidat dhe jetën e grave lokale në Mongoli përmes një sërë përvojash. Përvoja jonë u jep mysafirëve tanë shansin të kuptojnë gjerësinë dhe thellësinë e karrierës dhe jetën e grave në Mongoli ndërsa ato përjetojnë jetën e tyre të përditshme krah për krah me to. "

Shembuj shtesë të udhëzuesve të grave përfshijnë Kampi i lumit Emboo në Maasai Mara, ku ata kohët e fundit punësuan një udhëzuese femër safari. Ajo është gjithashtu udhëzuesja e parë femër që drejton një automjet elektrik safari në Mara. Në Alberta, Kanada Aventurat e Yamnuska Mountain trajnon gratë në një program specifik udhëzues, dhe master udhëzues interpretues Brenda Holdercan mund të gjenden në grupet kryesore Shtigjet Mahikan. Më në fund, Jeta e egër Speyside në Skoci, në pronësi të Sally Dowden, ka qenë në gjendje të përdorë një program të quajtur "Gratë në Zonat Rurale" që ndihmon gratë të marrin pjesë në kursin e tyre 12-mujor të Kualifikimit të Identifikimit të Kafshëve të Egra. Ata shpresojnë se kjo do të mbështesë më shumë karriera për gratë brenda sektorit të turizmit të botës së egër pasi historikisht studentët janë bërë udhëzues për Speyside Wildlife.

Vetëm Gratë Udhëtare

U themelua Judi Wineland i shkëlqyeshëm për udhëtime aventureske, i njohur për shumë biznese udhëtimi të markave Thompson AventurëGratë me dy vajzat e saj dhe fton gratë të bashkohen dhe të udhëtojnë së bashku ndërsa përqendrohen në lidhjen femërore. Që nga goditja e COVID-19, ata jo vetëm që kanë krijuar disa nisje të reja të brendshme por gjithashtu kanë nisur itinerare të reja ndërkombëtare. Këto aventura përfshijnë shkëmbime kuptimplota gra nga gratë në të gjithë botën - me udhëheqës të rinj të arsimit në Marok, artizanë vendas në Tajlandë, zhytës margaritarësh në Japoni dhe "sommelierë" birre në Kanada. Takimet lejojnë tejkalimin e kufijve kulturorë dhe zbulimin e shkaqeve të përbashkëta, duke bashkuar gratë me prejardhje jashtëzakonisht të ndryshme në të gjithë globin.

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë.