• info@activealbania.com
  • +355675000097
  • COVID-19 REFUND COMMITMENT. Read more about our enhanced flexibility
  • ketu
Mbrapa

5 destinacione të fuqishme të Maqedonisë së Veriut

* Ky artikull u bë i mundur nga mbështetja e Projekti i USAID, Zhvillimit Ekonomik, Qeverisjes dhe Rritjes së Ndërmarrjeve.

Maqedonia e Veriut ka shumë për të ofruar, por jo të gjithë e dinë që ka disa bukuri të fshehura që mund të jenë çuditërisht të këndshme.

Këtu, ne ju rekomandojmë 5 destinacione të fuqishme të Maqedonisë së Veriut. Vizitoni ata dhe keni një përvojë të mahnitshme duke zbuluar një perspektivë krejt të re për këtë vend.

Mund të gjeni më shumë informacion në lidhje me destinacionet dhe si të rezervoni një turne në https://wheninx.com/.

1. Sytë e malit Shar dhe majës Ljuboten

Një ide e shkëlqyeshme për njerëzit që e duan shëtitjen është që të fillojnë nga Gostivari dhe të bëjë një rritje produktive në Maja e Ljubotenit. Maja malore Ljuboten është një majë tipike gur gëlqeror me shkallëzime të konsiderueshme gëlqerore dhe vende me gurë, të cilat sigurojnë zhvillimin e bimësisë specifike. Përmes pyllit do të arrini në kasollen e Ljubotenit. Duke vazhduar përpjetë përpjetë, do të ndaloni në shalën në majë ose të ashtuquajturën "Ljubotenska Shija

Gjatë rrugës për të arritur atje dhe në krye do të përjetoni pamjet më të mira panoramike të lumit Vratnichka Falls dhe Ljuboten, lugina Pollog, kurriz i Mali Sharr me liqenin Livadichko dhe zonën Sirinichka në Kosovë (Brezovica dhe Shtrpce).

Ia vlen!

Sytë e Shar mointain
Sytë e Shar mointain

2.Shpellat e Pestit, aventura dhe bukuria të lë pa frymë

Nëse e gjeni veten në Veles, pyesni për Shpellat Pesti dhe shko vizito!
Në pjesën shkëmbore të Pesti ka rreth 80 shpella dhe pesë kisha shpellash, gjë që e bën këtë zonë unike.

Kjo gjë e rrallë natyrore është 2.5 km nga bashkimi i lumit Babuna në Vardar, me formë në formën e një gyp. Ajo është e vendosur në zonën e mbrojtur të Lumi Babuna.
Karakteristikë e këtyre shpellave është se ka disa kisha, gjë që është e rrallë. Ka pesë kisha shpellash në lokalitetin Pesti. Më i madhi është Kisha Markova - Shën Nikolla.
Të gjithë ata që e panë këtë bukuri të rrallë e konsiderojnë atë të lë pa frymë!

Shpellat Pesti
Shpellat Pesti

3. Ujëvara e Bogomilëve dhe Babuna - mësoni rreth historive të fshehura pas tyre

Babunët, BogomilëtFigures figurat më interesante të së kaluarës mesjetare, tipike për Zona e Azotit, e vendosur në qendër të vendit, e njohur për Solunska Glava dhe bukuritë natyrore.
The fshati Bogomila ndodhet në pjesën qendrore të vendit, në komuna e Çashkës. Itsshtë plot histori dhe beson se janë interesante për t'u dëgjuar.
Kur të shkoni në fshat, destinacioni juaj i ardhshëm duhet të jetë Ujëvara e Babunës. Rruga për tek burimet e lumit Babuna të çon nga fshati Nezhilovo. Kur të arrini në zemër të malit Mokra, do të shihni pemë të mëdha lisi që ofrojnë hije të këndshme dhe pamje të frikshme për të Nezhilovi Steni (Shkëmbinj).

Momenti më i bukur është rreth njëqind metra nën burimet.

Një udhëtim për të kujtuar!

Bogomila
Ujëvara e Bogomilës

4. Kanioni Matka dhe Shpella Vrelo

Vetëm 15 km larg Shkupit, Kanioni Matka është një domosdoshmëri për çdo aventurier. Vetë Canyon ofron shumë aktivitete në natyrë si kayaking, shëtitje përgjatë muret e grykës apo edhe duke eksploruar disa aty pranë kishat mesjetare. Isshtë një shtëpi e shumë shpellave të eksploruara dhe të pashkelura, nga të cilat më e popullarizuara dhe e vetmja e hapur për publikun është Shpella Vrelo. Shpella u rendit si një nga 77 vendet më të mira natyrore
në botë në projektin New7Wonders of Nature, dhe sipas vlerësimeve të speleologëve, thellësia e pjesës së saj nënujore është 330m, gjë që lehtë mund ta bëjë atë shpellën më të thellë nënujore në botë.

Shumë e rekomanduar!

Shpella Vrelo

5. Trpejca - Saint-Tropez i Maqedonisë

E fundit, por jo më pak e rëndësishmja, ju rekomandojmë të vizitoni Fshati Trpejca, fshat në këmbët e Mali Galiçica dhe përgjatë bregut të Liqeni i Ohrit. Isshtë një vend i shkëlqyeshëm për një pushim të ngrohtë dhe të qetë dhe ka plazhet më të bukura me ujë blu të kristaltë. Ky fshat peshkimi ka magjepsur çdo turist që ka qenë atje!


Një udhëtim me fotot më të mira në Instagram!

Trpejca
Trpejca

Ne përdorim cookies për t'ju dhënë përvojën më të mirë. Politika e cookies